Jdi na obsah Jdi na menu
 


METABOLIZMUS

28. 5. 2008

1. ŠTÍHLÍ LIDÉ MAJÍ RYCHLEJŠÍ METABOLISMUS

Ve skutečnosti mají rychlejší metabolismus lidé s nadváhou. Na ovládání čehokoliv většího je potřeba hromada energie, takže silnější člověk spálí vždycky víc než hubený. Ovšem metabolismus není jediná věc, která určuje tvoji váhu. Tu si reguluješ sama - množstvím jídla (každé čtyři hodiny něco malého sněz, abys udržela tělo stále nastartované) a pravidelným cvičením.

2. CVIČENÍ ZVYŠUJE VÝKONNOST METABOLISMU

Ano, metabolismus probudíš pohybem, který ho rozběhne na plné obrátky a on sprintuje i dobu poté. Pokud si tedy cvičením zaděláváš na festovní svaly, látková výměna funguje lépe i později, když už se rozvaluješ u televize. Svaly jsou aktivní tkáň a spotřebovávají tělesnou energii, kdežto tukové polštáře jen nečinně sedí.

3. DIETOU URYCHLÍŠ SPALOVÁNÍ

Když málo jíš nebo vynecháváš jídla, tvoje tělo se obává hladovění a zpomalí metabolismus, aby mu zásoba kalorií vydržela co nejdéle. Jestli zrovna potřebuješ zhubnout, vybírej si potraviny s menším počtem kalorií (popcorn místo chipsů:-) raději, než abys výrazně omezovala množství jídla nebo měla dlouhé pauzy mezi papáním.

4. ENERGY DRINKY ZVYŠUJÍ CHOD METABOLISMU

Energy drinky obsahují kofein, který lehce nakopne k vyššímu výkonu tvoje srdce. Při tom se přechodně zvýší i výkon metabolismu, ale rozhodně ne natolik, aby spálil dortík, co jste si daly po obědě s holkama v kavárně. Takže používat energy drink coby dietního podpůrce nedoporučujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář